« Home | Jangan cakap besar... » | Apa nak jadi? » | 1 Trillion » | Bila gendang perang bermula » | Father's Trade Alliance - FTA » | Kapal Terbang 69 » | Macam isi dan kuku » | Daulat » | Permainan Budak Besar! » | Civilisational Islam »

Kenapa? Tak percaya?

Saya ambil tulisan ini dari forum BeritaKMU. Di tulis oleh TheChulan

Baru baru ini pelbagai laporan "rossy" dan indah indah belaka di saji kan kpd rakyat Malaysia.

Akbar NST yg mendahului akbar lain membuat laporan ttg cantik cantik serta hebat hebat.

Tak kira lah dari sudut mana ia di lihat, asal sahaja boleh mencantik kan keadaan ia tetap di laporkan.

Kemudian TPM Najib beri keterangan laporan itu semua bukan di buat atau di ada ada kan. Semua betul dan Real.

Di ikutu Oleh PM yg kata ekonomi mmg dlm keadaan baik dan malah kata nya bursa boleh cecah tertingi melebihi 1350 point dan sebagai nya.

Begitu jugak dgn menteri Perdagangan antarabangsa , dia pun sebuk kata FDI kini meningkat ( cuma dia tak beza kan dgn persen yg di dapati Indon dan Vietnam) .

Belum abis lagi , Budak yg tak berjawatan dlm kerajaan tapi tukang in-charge kerajaan pun kata ekonomi mmg baik dan bukan di ada ada kan.

Dan belum reda Nor Yakub pun sahut mengata kan semua nya mmg "ok".

Dan hari ini Zeti akter pulak sahut kata mmg di landasan yg betul dan semua nya ok lagi.

Semua nya sahut menyahut mcm ketika Tun berperang dgn pak lah, hero hero pak lah semua keluar tunjuk taring kpd org yg dah tak ada jawatan.

Cuma, sayang seribu kali sayang. kalau di pikir kan kembali , masalah terbesar bukan lah "figure" ekonomi atau pun laporan nya. Yg di ragui bukan lagi "statik" ekonomi. Tapi pelapor nya. Tukang bawak cerita.

Rakyat ragui dgn kerajaan , tu mesej nya yg sbanar.

Kalau projek yg dah hitam putih tanda tangan , dah buat MOU dan sebagai nya pun boleh di patah balek kan. Apa lah sgt dgn laporan.

Dan tambahan lagi dgn pengetahuan rakyat ttg org org yg di belakang kerajaan yg ber"agenda" sendiri. Baik dari kepala Media nya yg condong ke Singapura sehinga lah budak yg tak berjawatan tapi berkuasa dan bercita nak jadi PM, maka bertambah lah rakyat tahu laporan tu semua hanya sambal tumis utk menaik kan air liur selera sahaja.

Jadi bila laporan ekonomi di buat , maka semua terpaksa meyakin kan berulang kali ia nya bukan di cipta.

Umum tahu akbar NST dgn tajuk "trillion: nya. Semua tu part of the ploy.

Rakyat masih tertanya mana nya konsortium pengankutan ganti wang subsidi nya? Mana nya wang lebihan ganti wang minyak yg surplus nya.

Masa naik di naik kan banyak 30sen plus previous 20 sen.Masa turun tak turun lagi. Toll dah naik kerana wang kerajaan bukan lagi wang rakyat utk bayar kan rakyat punya subsidi toll.

Jadi jgn marah rakyat kalau dia org tak percaya, not the message that they disputed, its the meseenger that they dont trust.

Kerja kuat la nampak nya Pak lah akibat dapat wrong "adviser". All the good govt adviser di tolak tepi nya , akibat dgr "advisor" yg ada Personal agenda.

Saya di bawah ni pun selalu dgr yg org dah tak trust lagi apa laporan pun org hanya tgk tajuk dan kata " ah , kelentong lah" begitu teruk reputasi kerajaan di sisi rakyat.

UMNO tak lagi di percayai, tak tau la mmg sebagian agenda nak buat umno di buang supaya cita cita Malaysian Malaysia tercapai. UMNo is a stumbling block to them.

UMNo yg bagus dah di musnah kan oleh badut dan barua orng luar.

Dear bloggers

(Listed in SOPO Sentral of Malaysia)

This kutu is trying to develop a new hobby - listing your latest posting in my blog, Malaysiakita

This kutu really hopes you can update me on your latest posting in
Malaysiakita comment section or by email. You can reach me at sangkutu@gmail.com

To surf from blog to blog really consumes a lot of time. Mintak tolong la sangat-sangat! Harap sangat ni!

I'm seeking your kind help! Tolong! Tolong!

hello, from one Roti to another.

hello, also, from the cartoonist of roti-kosong-roti-telur, who's sitting beside me now :-)

Post a Comment

Links to this post

Create a Link

Kuah Kari


    Utk Tingkat 4 Saja
    Number of online users in last 3 minutes