Tuesday, July 22, 2008



Click the link for more info... Bacalah sampai habis apa yg mereka katakan. Tidak memaksa pembaca utk bersetuju dan percaya dengan kandungan link-link tersebut. Tapi fikirkan. Link dan cerita di link-link di bawah sebahagiannya disediakan oleh orang yg tiada kene mengena dengan blog-blog di Malaysia, Mahathir mahupun Paklah. Kenapa ceritanya ada kaitan dengan Anwar???

Tips - Control-F to find : Anwar, Wolfowitz, CIA and.... you go figure outlah...


FOR IMMEDIATE RELEASE

JULY 21, 2008

The Mockery of U.S Interference

The UMNO Youth International and NGO Relations Bureau strongly condemns the constant interference by the United States into the internal affairs of Malaysia, especially with regards to the detention of Datuk Seri Anwar Ibrahim over sodomy allegations by his former aide.

Sean McCormack, spokesman for the U.S State Department who noted that the arrest of Anwar raised serious concerns about our rule of law should be reminded that his country paid absolutely no respect to this doctrine when invading Iraq, a sovereign nation of 28 million people.

Iraq is now a failed state, where the rule of law has ceased to exist. Conservative estimates indicate more than a million innocent Iraqi lives have been lost due to this illegal invasion, which was carried out on false pretexts and deceit.

Perhaps, he should also explain the atrocities at the Guantanamo Bay Detention Camp, a detention centre where prisoners are arrested with no charge yet are tortured inhumanely for as long as the U.S administration sees fit.

Anwar was arrested according to the provision of Malaysian laws, interrogated in accordance to proper rules and regulations and was released as soon as the police completed their questioning. He was treated just as any criminal suspect would have been, and none of his rights as a detainee were violated.

The same cannot be said for the approximately 270 detainees who remain incarcerated in GuantanamoBay. Perhaps, it is time this detention centre is closed down in a manner that builds confidence in the impartial rule of law in the United States, for it is surely a wound that continues to scar the face of the American judiciary.

It is best that those like McCormack and Senator Joseph Biden, who claimed that Anwar’s arrest was politically motivated, attempt to first fix the gaping holes in the American judicial system before instructing Malaysia on the rule of law. The United States has neither the moral high ground nor the expertise to lecture us on how we conduct our internal matters.

The UMNO Youth International and NGO Relations Bureau considers the statement made by the State Department, or similar statements by any foreign party, as undermining the sovereignty of Malaysia and the integrity of the Royal Malaysian Police.

Dato’ Mukhriz Mahathir

Chairman

UMNO Youth International and NGO Relations Bureau

Labels:

Thursday, August 30, 2007

Inilah merdeka remaja kita

Merdekakah Mereka?
video

Merdekakah kita?

Merdekakah kita hanya kerana ada perarakan dan juga jet pejuang?
Merdekakah kita hanya kerana kita sebut MERDEKA berkali-kali?
Merdekakah kita hanya disebabkan penjajah tiada lagi?
Merdekakah kita hanya kerana Perdana Menteri pilihan sendiri?
Merdekakah kita hanya kerana iklan berseri-seri?

Namun

Merdekakah kita jika masih ada lagi yang hidup menagih simpati?
Merdekakah kita kerana dadah masih lagi jual beli?
Merdekakah kita jika menjadi kuli dibumi sendiri?
Merdekakah kita jika daya juang masih boleh dibeli-beli?
Merdekakah kita jika niat hanya untuk memburukkan bangsa sendiri?
Merdekakah kita kebahagiaan dan keamanan tidak boleh digerenti?
Merdekakah kita? Merdekakah kita? Merdekakah kita?

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 50...

Monday, August 20, 2007

Edisi suntut menyuntut - Bloggers Pondan!


Penulis Blog Pengecut

-Sebab apa saya kata mereka (penulis blog) pengecut kerana mereka tidak berani menggunakan alamat di dalam negara ini sebaliknya menggunakan alamat luar negara untuk menghentam pemimpin negara kita - MT

-Saya tidak takut...saya jawab semua tuduhan tapi tidak disiarkan dalam blog. Kalau sudah minda dan sikap mereka (penulis blog) sudah tertutup untuk kerajaan, mereka tidak dapat menerima apa jawapan kita. - KJ


Nyah... dia panggil kita org macam you nyah... Eeee tak kuasa mummy nyah...

Betul nyah... Dia org memang cakap... nyah nyah, mummy and daddy ni takde klass. Taraf boleh dikutuk maki nyah... Eee geramnya nyah... Nak aje mummy gigit-gigit telinga dia. Gerammm... Tu tak lama lagi mesti mesti ada gelaran sexist untuk bloggers. Percayalah nyah...

Tapi nyah, mummy heran la... Dia kata orang lain pondan. Org lain takde telur kononnya. Dia ada telur sangat ke nyah? Herrrraannn mummyyy! Gigit telur dia nanti karang.

Dulu papa kita semua tanya kawan-kawan dier, sampai la nii la dier tak jawab-jawab. Apa cerita ni nyah? Eeee... Org yang jual company 1 euro tu la ni dah untung berpuluh juta dah. Ni jawab la, sapa punya company yg beli tu MV Agusta tu? Jawab la abangggg... Mummy ke, nyah ke atau dia org yg takde telur nih?

Nyah, you tahu nyah... Yg sorang tu, kononnya dah jawab tuduhan kita dan cakap kita semua ni dah tertutup mindanya. Mana boleh... Mummy geramlah macam ni. Macam mana kita nak dengar. Asik-asik jerit. Terpekik pekik-pekik... Macam bagus sangat. Padahal, dah macam bontot kene suntut dah. Cuba la xplain kat mummy ni betul-betul. Bagi la fakta bagus sikit. Nanti bila pening kepala... Mula la keluar nama-nama binatang tu.

Tak lama lagi cipan, kala jengking, buaya semua tu jadi mangsa kutukkan dia la tu nyah. Dah la dia kutuk kita nyah, binatang pun dia nak kutuk. mummy pun tak tahu la macam mana jadinya nanti. Kalau ini la pemimpin kita sekarang. Tak kuasa I nak layan orang macam ni. Baik mummy jual body mummy je. Sekurang-kurangnya, I aje yg kena. I tak suntut life orang lain...

Rasa mummy la kan... Bukan kita ignore cakap dia org. Dia org yg ignore kita. Tak percaya... Bila nak keluar akta nak bagi bontot mummy ni boleh dapat insurance?

Kuah Kari


    Utk Tingkat 4 Saja
    Number of online users in last 3 minutes