« Home | "Will be put to sleep" » | ...Bila masa mereka » | Pantun Utk Pak Lah » | eschua... » | Kenapa? Tak percaya? » | Jangan cakap besar... » | Apa nak jadi? » | 1 Trillion » | Bila gendang perang bermula » | Father's Trade Alliance - FTA »

Edisi suntut menyuntut - Bloggers Pondan!


Penulis Blog Pengecut

-Sebab apa saya kata mereka (penulis blog) pengecut kerana mereka tidak berani menggunakan alamat di dalam negara ini sebaliknya menggunakan alamat luar negara untuk menghentam pemimpin negara kita - MT

-Saya tidak takut...saya jawab semua tuduhan tapi tidak disiarkan dalam blog. Kalau sudah minda dan sikap mereka (penulis blog) sudah tertutup untuk kerajaan, mereka tidak dapat menerima apa jawapan kita. - KJ


Nyah... dia panggil kita org macam you nyah... Eeee tak kuasa mummy nyah...

Betul nyah... Dia org memang cakap... nyah nyah, mummy and daddy ni takde klass. Taraf boleh dikutuk maki nyah... Eee geramnya nyah... Nak aje mummy gigit-gigit telinga dia. Gerammm... Tu tak lama lagi mesti mesti ada gelaran sexist untuk bloggers. Percayalah nyah...

Tapi nyah, mummy heran la... Dia kata orang lain pondan. Org lain takde telur kononnya. Dia ada telur sangat ke nyah? Herrrraannn mummyyy! Gigit telur dia nanti karang.

Dulu papa kita semua tanya kawan-kawan dier, sampai la nii la dier tak jawab-jawab. Apa cerita ni nyah? Eeee... Org yang jual company 1 euro tu la ni dah untung berpuluh juta dah. Ni jawab la, sapa punya company yg beli tu MV Agusta tu? Jawab la abangggg... Mummy ke, nyah ke atau dia org yg takde telur nih?

Nyah, you tahu nyah... Yg sorang tu, kononnya dah jawab tuduhan kita dan cakap kita semua ni dah tertutup mindanya. Mana boleh... Mummy geramlah macam ni. Macam mana kita nak dengar. Asik-asik jerit. Terpekik pekik-pekik... Macam bagus sangat. Padahal, dah macam bontot kene suntut dah. Cuba la xplain kat mummy ni betul-betul. Bagi la fakta bagus sikit. Nanti bila pening kepala... Mula la keluar nama-nama binatang tu.

Tak lama lagi cipan, kala jengking, buaya semua tu jadi mangsa kutukkan dia la tu nyah. Dah la dia kutuk kita nyah, binatang pun dia nak kutuk. mummy pun tak tahu la macam mana jadinya nanti. Kalau ini la pemimpin kita sekarang. Tak kuasa I nak layan orang macam ni. Baik mummy jual body mummy je. Sekurang-kurangnya, I aje yg kena. I tak suntut life orang lain...

Rasa mummy la kan... Bukan kita ignore cakap dia org. Dia org yg ignore kita. Tak percaya... Bila nak keluar akta nak bagi bontot mummy ni boleh dapat insurance?

Links to this post

Create a Link

Kuah Kari


    Utk Tingkat 4 Saja
    Number of online users in last 3 minutes